logo de Deméter de Tastavins, S.L.

logo de Deméter de Tastavins, S.L.
conreu d'oliveres, ametllers, vinya i horta. Agricultura amb Certificació Ecològica. demeterdetastavins@gmail.com

dimecres, 13 de juliol de 2011

Verdures 18-19 de juliol productes i preparacions

Hola a tots verdulaires,
 
en aquest dies de ple estiu, uns ruixadets no venen mal ni a l'hort ni per refrescar l'ambient xafogos.
 
Esperem però que les pebroteres del Mas i del Maset no hagin patit pel vent i per la possible pedra de l'altre dia. Aquesta tarda les visitarè i arreglarè possibles desperfectes. Qui segur s'ha beneficiat d'aquesta pluja han estat les cebes tendres que podrien accelerar la maduració, i els sembrats de pastanaga i remolatxa i les hortalisses de fulla en general.
 
Aquesta setmana a la nostra caixeta es trobareu: enciam, ceba encara tendra de figueres i alguna de seca, tomaquets per amanida i de pera, alguns carabassons, alguns pebrots del padró, alguna alberginia, pastanagues, patates, i mongetes. Algunes herbes com alfabrega, rucola, i orenga.
 
 
Preparacions:
COL
Si encara no heu consumit la col (conté moltes vitamines, A B1 B2 B5 C E K PP, i calci, i ajuda en la prevenció de varis tipus de càncer) us recordo que es conserva molt de temps, i que hi han varies maneres de preparar-la a més de cuita.
Trèieu el tronc central que podeu conservar i rosegar o tallar finet i marinar. Talleu molt fines les fulles per posar-les directament a l'amanida de cruditées o, per estovar-les, si cal, saleu-les i amb unes gotes de vinagre o llimona (o no), les poseu a la nevera tapades i les podeu fer servir en qualsevol moment en 15 dies. Les podeu rentar i escórrer per eliminar l’excés de sal i consumir-les en amanida, amb nous o ametlles torrades salades, arròs integral,  cigrons o llenties, ceba i tomàquets.

Per a qui s’estima el picant pot extremar la preparació afegint pebre, bitxo en pols o en trossets, all picat, mes vinagre i aconseguir una preparació mes duradora per a donar un toc especial a aperitius o amanides. En tapetes sobre pa amb tomàquet un filet d’anxova i un polsim d’ametlla torrada esmicolada resulta sorprenent.

BLAT DE MORO
El blat de moro que heu trobat a la cistella es pot consumir de varies formes.
De la manera clàssica bullint la panotxa uns deu minuts o feta al vapor, i desgranant-la un cop freda per posar a la amanida.
Si no resistiu podeu amanir-la i cruspir-la directament amb oli i sal o mantega.
Si la feu a la brasa no trèieu les fulles exteriors així que els grans no quedaran massa secs.

No trigueu massa en consumir-la. De fet la panotxa que em toca a mi, no arriba a entrar ni al cabàs, perquè per provar si està bona l’acabo rosegant al moment i ja he esmorzat.....

Recordeu que podeu contribuir amb intervencions comentaris aportacions de receptes per a fer mes interessant la nostra activitat.

Que gaudiu de l’estiu i fins aviat

Luca i Xavier



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada